Contactloos de lichaamstemperatuur meten – hoe werkt het?

Camera's nemen de lichaamstemperatuur op

Een speciale camera met thermische technologie wordt geïnstalleerd op een toegangspunt, binnen een gebouw. Elke persoon die dit punt nadert, wordt automatisch door de camera gedetecteerd en de lichaamstemperatuur wordt gemeten. Als de lichaamstemperatuur een bepaalde waarde overschrijdt, wordt de toegang automatisch geblokkeerd door het systeem. De drempelwaarde van de lichaamstemperatuur die de toegang bepaalt, kan individueel worden ingesteld.

Handmatige bediening mogelijk

De situatie op het meetpunt van de camera kan via live videostream op het scherm worden gevolgd. Het beveiligingspersoneel kan de toegang ook handmatig activeren als deze optie vooraf in een workflow is gedefinieerd. De workflow maakt een optimale evaluatie van de acute situatie mogelijk. Alle gegevens worden onmiddellijk live weergegeven, van het camerabeeld en de aanleiding voor het bericht tot de grafische weergave, bijv. een plattegrond van het gebouw.

Drempelwaarde vrij te bepalen

Tijdens de automatische meting van de eerder gedefinieerde lichaamstemperatuur geeft het risicomanagementsysteem psm2200 van primion duidelijk aan of de drempelwaarde wordt gehaald. Op het scherm licht het opgenomen camerabeeld groen of rood op. Als het rood is, worden binnen het gebouw alle toegangsrechten die aan deze persoon zijn toegekend automatisch geblokkeerd.

Evaluaties worden volledig gelogd

De grafische weergave is vooral zinvol als er meerdere toegangspunten voor de registratie van de lichaamstemperatuur zijn geïnstalleerd. Het vergemakkelijkt ook het zonebeheer voor toegangsrechten. In een logboek worden alle processen volledig traceerbaar gedocumenteerd en zijn ze beschikbaar voor verdere evaluatie.